Zdrowo i smacznie

Idealna potrawa to taka, która zachwyca nie wyłącznie swoim smakiem, niemniej jednak także dizajnem. Dlatego tak ważne jest, by rozpocząć gotować w taki sposób, ażeby możliwe było nadanie naszemu daniu jak najlepszego wyglądu i jak najładniejszej konsystencji.



Nie istotne czy to pasta z awokado czy cokolwiek innego. Istotne jest to, jak ją przygotujemy i co do niej dodamy. O ile będzie ładnie podana, to danie nas wręcz zaskoczy.
Zawsze musimy być nastawieni na to, aby dekorować nasze potrawy tak, żeby zostały po prostu interesujące. Ich ładny wygląd ma ogromne znaczenie dla całości. Nasze oczy również jedzą. Gdy potrawa wygląda ładnie, to możemy ją zjeść dosłownie wówczas, kiedy jej nie lubimy, ale zmusimy się dlatego, że jest zdrowa. To wcale nie będzie takie trudne. Cokolwiek robisz, czy to pasta z bakłażana, czy zupa, czy jakieś danie mięsne, w każdej sytuacji ładnie je dekoruj. Będzie wówczas bardziej interesujące, a jego jedzenie będzie dla Ciebie sprawą w całości normalną. Jeśli nie dekorujesz potrawy, to wygląda ona niezachęcająco. Dlatego złam ten sposób i zacznij ładnie stroić wszystkie dania. Zobaczysz przez to, że mogą być de facto bardzo atrakcyjne i że przez to będą Ci również bardziej smakować. Wszystko ma możliwość wyglądać ładnie, nawet zupa kalafiorowa krem o ile poda się ją z miłym dla oka przystrojeniem w postaci dobrych składników. Warto wykorzystać koperek, jakąś zieleninę albo inne składniki i będzie pysznie. Dekorowanie potraw to ważna kwestia nie tylko w restauracjach, ale i w domach, gdy gotujemy dania dla siebie i dla naszych gości.
Źródło: smalec z fasoli.